Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie

In Gesprek

dakje

Een podcast serie van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie. Boeiende gesprekken vanuit het psychoanalytisch gedachtegoed o.a. over ontwikkelingen in het vak, maatschappelijke veranderingen, de persoon van de psychotherapeut en de raakvlakken met kunst.

Jaargang 1, aflevering 5
Marc Hamburger gaat in gesprek met Jos van Mosel over het concept Szenisches Verstehen en andere bijzonderheden van het eerste contact met de patiënt.

Jaargang 1, aflevering 4
Marc Hamburger gaat in gesprek met Marike Steeman over kunst en psychoanalytische psychotherapie. Zij is psychoanalytisch psychotherapeut en beeldend kunstenaar. Hoe komen die twee werelden samen, wat is de relatie tussen het scheppende van de kunst en het psychotherapeutisch proces?

Jaargang 1, aflevering 3
Marc Hamburger gaat in gesprek met Willem Heuves over de persoon van de psychoanalytisch psychotherapeut. Wat zijn de eigenschappen van een goede psychotherapeut? En waarom doen sommigen het beter dan anderen? 

Jaargang 1, aflevering 2
Marc Hamburger gaat in gesprek met Cobie Groenendijk over onder andere privacy, de maatschappij, armoede en politiek en over wat psychoanalytische psychotherapeuten hiermee kunnen of misschien zelfs moeten.

Jaargang 1, aflevering 1
Marc Hamburger gaat in gesprek met Ton Stufkens, een van de oprichters van de NVPP, over de geschiedenis van de vereniging en over hoe de NVPP een ‘huis voor velen’ is geworden.