Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie

De NVPP: een huis voor velen

dakje

De NVPP is een vereniging voor alle vormen van psychoanalytische psychotherapie die in Nederland uitgeoefend worden. Naast de overkoepelende algemene psychoanalytische psychotherapie, zijn er in de laatste decennia nieuwe varianten ontwikkeld en onderzocht op effectiviteit. De NVPP biedt deze vormen ook onderdak in het psychoanalytisch huis, geformaliseerd in de zogenoemde registerbehandelingen. Deze zijn: TFP, ISTDP, DIT, AFT en KPSP. Een bijzondere plek in het huis krijgt de MBT. Hoewel deze niet geformaliseerd is als registerbehandeling, leidt de NVPP hier wel in op. Daarnaast zijn er vele collegae die andere vormen van psychoanalytische therapie uitoefenen zoals psychodynamische groepstherapie en relatietherapie. Wellicht dat deze vormen in de toekomst ook een registerbehandeling worden. De deur van de NVPP staat hier in ieder geval voor open.

De psychoanalyse, bij velen bekend als bankanalyse, is ondergebracht bij de NPaV. Hiermee onderhoudt de NVPP nauwe contacten en uitwisseling op wetenschappelijk en educatief gebied.

Op deze site vindt u informatie over wat psychoanalytische psychotherapie is, en wat de registerbehandelingen inhouden. Verder zijn de opleidingseisen en de ledenlijsten te vinden bij elke behandelvorm, evenals de leden en supervisoren.

dakje

Actueel