Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie

Actueel

4 november 2022: Studiedag NVPP

Seks in de praktijk” is het thema van de eerstvolgende studiedag van de NVPP.

Als een rode draad door de gevalsbeschrijvingen van de psychoanalyse en psychotherapie van vroeger tot nu loopt de observatie dat praten over seks een ongemakkelijke praktijk is. De seksuele betekenis van wat een patiënt zegt wordt vaak over het hoofd gezien. Het praten over seksuele gevoelens en fantasieën is meestal omringd door schaamte. Hoe gaan psychotherapeuten om met hun eigen seksuele gevoelens en fantasieën over de patiënt? Hoe luistert de psychotherapeut naar de seksuele lagen in het materiaal?

Op deze studiedag willen wij stilstaan bij deze complexe onderwerpen, die in elke behandeling een rol spelen. De opvattingen binnen de psychoanalyse over de betekenis en de plaats van seksualiteit hebben een lange ontwikkeling doorgemaakt. Maatschappelijke, morele en culturele factoren hebben daar een belangrijke invloed op gehad.

Zie de brochure Seks in de Praktijk voor meer informatie. 

Sprekers: Mary Hepworth, Paul Verhaeghe, Marc Hebbrecht, Linda Dil, Linda van Mil en Maxim Februari

Locatie: Pakhuis De Zwijger in Amsterdam

Accreditatie: FGzPT 6 punten, Kwaliteitsregister Psychotherapie 6 punten, NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) 5 punten, St. NRVS (Nederlands Register voor Seksuologie) 5 punten