Nieuwe opleiding tot supervisor NVPP

Per januari 2018 zal een nieuwe NVPP supervisorenopleiding van start gaan; er is nog plek voor 2 deelnemers.

Doelstelling:

Het ontwikkelen van een professionele stijl van superviseren van de diverse vormen van psychoanalytische psychotherapieën, zowel op het niveau van de basisopleidingen tot psychotherapeut of psychiater, als ook op het niveau van de NVPP opleiding tot psychoanalytisch psychotherapeut op specialistisch niveau.

De opleiding zal bestaan uit 12 bijeenkomsten van 4 uur:

– een theoretisch gedeelte, waarin de techniek van het superviseren onder verschillende omstandigheden en de te verwachte moeilijkheden aan bod zullen komen.

– een technisch seminar, waarin de deelnemers in 2 subgroepen supervisies inbrengen die zij zelf verrrichten (meta-supervisie in de groep).

Doelgroep:

leden van de NVPP die:

–       minimaal 2 jaar lid zijn van de NVPP, en

–       minimaal 5 jaar zijn ingeschreven in BIG-register psychotherapeut/ psychiater/ klinisch psycholoog, én

–       gemiddeld minimaal 8 uur per week werkzaam zijn als psychotherapeut/ psychiater/ klinisch psycholoog (psychotherapeutische behandeling van cliënten/cliëntsystemen), én

–       ten tijde van de cursus aspirant of geregistreerde psychotherapeuten, psychiaters, klinisch psychologen, GZ-psychologen en/of psychologen in supervisie hebben. Met supervisie onder supervisie kan worden begonnen indien er minimaal 1 dagdeel van de cursus is gevolgd.

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12

Voor toelating tot de opleiding vindt een kennismakingsgesprek plaats met een van de docenten. In geval van twijfel kan er een tweede gesprek plaatsvinden.

Als u belangstelling heeft om aan deze supervisorenopleiding mee te doen (en u heeft dit nog niet eerder doorgegeven), dan verzoeken we u dat vóór 1 februari 2017 kenbaar te maken via info@nvpp.nl

 

Meer actuele berichten