Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie

Actueel

21 april 2022: webinar psychoanalytische visie op groepen

Met een psychoanalytische bril naar groepsprocessen kijken geeft ons meer inzicht in onbewuste dynamiek van groepen, en helpt ons ook te begrijpen waarom individuen zich vaak zo anders gedragen in groepen dan we verwachten, inclusief wijzelf. In deze online lezing worden een paar psychoanalytische groepstheorieën geïntroduceerd die direct meer grip geven op behandelgroepen en teams.

Corine van der Veer is gz-psycholoog, psychoanalytisch- en groeps-psychotherapeut, werkzaam in eigen praktijk in Nijmegen. Daarnaast is zij o.a. docent groepspsychotherapie bij RINO Zuid.

Dit webinar maakt deel uit van een reeks over de toepassing van de psychoanalytische psychotherapie, in een andere setting dan de bekende individuele behandeling bij volwassenen. Eerder kwamen aan bod: psychoanalytische partnerrelatietherapie en kinder- en jeugdpsychotherapie. Ook deze lezing is interactief van opzet.

Voor wie?

Voor professionals die geïnteresseerd zijn in  het psychoanalytische gedachtegoed. Ook leden van de NVPP zelf  zijn welkom!

Praktische informatie

20.00 – ca. 21.15 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan  het webinar. Opgeven kan via Ina Wolff, info@nvpp.nl . Na inschrijving zal enkele dagen van tevoren per email een link toegestuurd worden.