1 november 2019: studiedag NVPP

NIEUW: de sprekers stellen zich graag aan u voor! Klik hier

Onder de titel De Brede Kijk op de Praktijk – heeft veel om het lijf vindt op vrijdag 1 november 2019 de jaarlijkse studiedag van de NVPP plaats.

Accreditatie: FGzPT 7 punten, Kwaliteitsregister Psychotherapie 5 punten, NVvP 5 punten.

In het licht van de discussie binnen de NVPP over de ‘brede beweging’ willen we laten zien dat de horizon dichterbij is dan u denkt. De breedte van de praktijk, zowel op het gebied van behandelkaders als op het betrekken van het lichaam in therapie, is de inspiratiebron voor deze zevenentwintigste studiedag.

Thijs de Wolf zal in de eerste lezing de geschiedenis en de ontwikkeling van de verschillende psychoanalytische behandelkaders bespreken. Nelleke Nicolai schetst daarna de rol van het lichaam in de psychoanalytische psychotherapie. Stephen Grosz, een bekende auteur op het gebied van literaire casusbeschrijvingen, zal in zijn bijdrage ingaan op het belang van verhalen in klinisch denken en schrijven. In het middagprogramma spitsen de lezingen zich toe op casuïstiek met betrekking tot het lichaam vanuit diverse vormen van behandeling. Zo gaat Simone Brandsma in op de behandeling van een adolescente vanuit een multidisciplinair kader en presenteert Hetty Roholl klinische vignetten vanuit de relatietherapie. Tot slot een bijdrage van Wilbert van Rooij (die Gerrit Delfstra vervangt) over een groepsbehandeling voor cliënten met onbegrepen lichamelijke klachten.

Meer informatie is te vinden in Folder Studiedag NVPP 2019 en via het formulier hieronder kunt u zich digitaal aanmelden, inclusief de mogelijkheid om de deelnamekosten direct via I-deal te betalen.

Voor arts-assistenten, klinisch- en GZ-psychologen i.o., psychotherapeuten i.o. en opleidingskandidaten van de NVPP (degenen die nog bezig zijn met het theoretisch gedeelte van de opleiding) is een sterk gereduceerd tarief van toepassing.

Accreditatie is aangevraagd bij de FGzPT, het Kwaliteitsregister Psychotherapie en de NVvP.

Formulier aanmelden studiedag

 

Meer actuele berichten